Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТЗапочна петиция срещу изграждането на пристанище за горива

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТЗапочна петиция срещу изграждането на пристанище за горива
Коментари Харесай

Жители скочиха срещу проект за пристанище с взривоопасни горива край Белослав

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Започна петиция против построяването на пристанище за горива на брега на белославското езеро, оповестява Българска национална телевизия. Петицията е проведена от локалната администрация, която се притеснява за живота и здравето на локалните хора. Проектът за частното пристанище е на компания " Газтрейд ". Жителите и общинската администрация не желаят планът да се осъществя. 

Деян Иванов, кмет 

" Това е тръгнало като складова база за пропан-бутан и за течни горива. В момента желанието е за създаване на пирс за разтоварване на кораби с съдържимост 5000 кубика пропан-бутан.

2015 година Министерство на превоза издава мнение, в което секазва, че пирс може да бъде изграждан единствено за съществуващи пристанища. В момента към момента няма построено такова пристанище. Има издадено желание за градеж за пристанище с дребна съдържимост и то не е е въведено в употреба, има построена 4 м кейова стена, което е доста дребен % от тази стена. Ако този пирс бъде утвърден, тази кейова стена в никакъв случай няма да бъде записана. Също по този начин за нас поражда въпросът това пристанище по какъв начин би функционирало, какъв лиценз би имало и какъв мониторинг би му се осъществил. Недоволството на жителите е тъй като през последните 7 години в България има 3 случая с пропан бутан. Като два от тях са със уреди благосъстоятелност на тази компания. На това пристанище не му е там мястото, то е доста покрай центъра на Белослав, до непосредствен стадион с 2000 места, до паркови зони и така нататък И при един предстоящ случай, както знаем от отрицателен опит, една цистерна от 4000 кубика, 8000 кубика и така нататък може да извърши огромни вреди. "

Местни поданици от село Езерово обясниха, че има две жертви при предходен гърмеж на малко количество газ. " Сега е заплашен огромен град. Цистерната беше на 900 метра от селото, имаше изкъртени прозорзци, порти, не бяха възобновени вредите. Опасяваме се, че в този момент няма да сме застраховани. Друг жител разказа за предходния гърмеж - усетил ударна вълна, до момента в който прибирал децата си от детска градина. "   

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР